Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Labrador retriever

VIJF WOORDEN DIE HOREN BIJ HET RAS

Jachthond, onstuimig, enthousiast, vriendelijk, onverstoorbaar

Algemene korte beschrijving
De labrador retriever is een robuuste en enthousiaste jachthond. Hij heeft een grote behoefte aan beweging en is daarnaast een echte mensenhond die het liefste in het gezelschap van het hele gezin is. Zijn specialiteit is apporteren en water is helemaal zijn element. Er zijn verschillende lijnen binnen het ras, zowel show- als werklijnen en van alles daar tussenin. De showlijnen zijn zwaarder en doorgaans wat rustiger dan de werklijnen, die atletischer en temperamentvoller zijn. Dan zit daar qua type nog van alles tussenin.

Kenmerken
Ras: Labrador retriever
Rasgroep: Retrievers en waterhonden
Land van herkomst: Engeland
Vachttype: Kort en dicht, door de onderwol nagenoeg waterdicht. De labrador kent drie kleuren, zwart, bruin en blond, variërend van bijna wit tot bijna vosrood. Maten: De schofthoogte ligt bij reuen tussen de 55 en 57 cm en bij teven tussen de 54 en 56 cm.
Aard: Sociaal en evenwichtig, mensvriendelijk en leergierig.
Gezondheid: De labrador is door zijn vaak zware bouw gevoelig voor de ontwikkeling van gewrichtsproblemen zoals heup- of elleboogdysplasie en patella luxatie. Daarnaast komen oogproblemen en epilepsie voor.

Een labrador retriever past bij jou als….
… je graag een hond wilt hebben die onder alle omstandigheden vriendelijk blijft, en waarmee je lekker naar buiten kunt om samen leuke dingen te gaan doen. Je moet niet vies zijn van natte honden, want de meeste labradors huldigen het motto: een dag niet gezwommen is een dag niet geleefd, en bij gebrek aan water voldoet een modderplas ook prima.


Deze prachtige foto is van labrador Foosa, een mooie chocolade retriever, in een New Wodan Black maat 120×85 cm.

Je wilt graag een labradorpup. Wat kun je verwachten?
Labradors zijn heel populair en dat betekent dat ze vaak interessant zijn voor malafide fokkers. Als je op zoek bent naar een labradorpup is het daarom goed om contact op te nemen met de rasvereniging. Die kan je helpen aan namen van betrouwbare fokkers die volgens de regels van de rasvereniging fokken. Als je zelf op zoek gaat naar een fokker, zorg dan wel dat je goed weet hoe je een betrouwbare fokker kunt herkennen. De prijs voor een labradorpup van een fokker die fokt volgens de regels van de rasvereniging ligt rond de 1200 euro.

Aan de slag met jouw labrador
Door zijn heerlijke sociale karakter is de labrador doorgaans zo’n gemakkelijke hond in de omgang dat je bijna zou kunnen denken dat hij zichzelf wel opvoedt. Dat is helaas niet waar, ook de labrador moet opgevoed worden. De enthousiaste en vriendelijke labrador kan anders een lompe en opdringerige hond worden, en zeker in combinatie met (kleine) kinderen is dat alles behalve handig. Gelukkig leren labradors graag en gemakkelijk, dus in trainingen (jacht of gehoorzaamheid) is dit ras vaak al gauw een van de beste leerlingen.

Deze prachtige foto van labrador Delia is gemaakt door haar baasje en ze slaapt in een Buffalo brown. Copyright: Instagram  the.labradog

Labrador en SnObbs
De labrador is een middelgrote en robuuste hond, die graag het water opzoekt en die er elke dag van het jaar lekker op uit wil trekken met zijn baas. Voor de gemiddelde labrador qua formaat is een SnObbs mand in de maat 100×80 cm passend of een slag groter de 110×90 cm.

Op de hoofdfoto staat Foosa, een mooie chocolade retriever, in een New Wodan black maat 120×85. Deze mand is samen met de Buffalo de meest gekozen mand onder labrador bezitters vanwege het makkelijke onderhoud en de stoere uitstraling.

Meer informatie: www.labradorkring.nl

Meer advies nodig voor een fijne mand voor uw hond? Stel ze gerust! Contact: romy@snobbs.nl

Je kan dit artikel delen via:

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via Linkdin
Deel via Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je op de hoogte blijven?

Meld u aan om exclusieve kortingen en speciale aanbiedingen te ontvangen.