Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op zoek naar onafhankelijke info over het houden van huisdieren?

Van plan om een hond aan te schaffen? Dan doe je er goed aan je eerst uitgebreid te laten informeren. De zorg voor een hond is niet zomaar wat. Gelukkig hebben wij in Nederland een stichting die als taak heeft jou van deze informatie te voorzien. Een goed startpunt van jouw reis en relatie met jouw toekomstige huisdier. 

Het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren) geeft betrouwbare informatie over het houden van huisdieren. Op de website van het LICG (www.licg.nl) vind je huisdierenbijsluiters van dieren die in Nederland gehouden mogen worden. Deze geven alle noodzakelijke basisinformatie over gedrag, huisvesting, verzorging en voeding maar ook over veel voorkomende ziekten en aandoeningen, hantering en kosten. Daarnaast biedt het LICG veel praktische informatie aan huisdierbezitters. Zoals wat men kan doen bij allergie voor dieren, EHBO voor huisdieren, voorkomen van overgewicht en wat men moet regelen voor de huisdieren tijdens de vakantie. Huisdierbezitters die hun huisdier mee willen nemen naar het buitenland vinden hier een overzichtelijke lijst van landen met de invoereisen. Het LICG voert regelmatig campagne om belangrijke zaken onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld de campagne “Minder hondenbeten” om het aantal bijtincidenten terug te dringen. Maar ook de campagne om het chippen en registreren van honden en katten te stimuleren. De website biedt een handige zoekfunctie die je gelijk allerlei suggesties geeft. Mocht je ondanks dat toch informatie missen, dan kun je per mail persoonlijk contact opnemen.

Het LICG is een onafhankelijke stichting die informatie en advies geeft over de aanschaf en verzorging van huisdieren. De informatie van het LICG heeft een wetenschappelijke basis. Het LICG is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en andere partijen zoals de Dierenbescherming. Het werkt samen met organisaties binnen de huisdierensector zoals de Hondenbescherming en Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht. (Bron: Rijksoverheid.nl)

Je kan dit artikel delen via:

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via Linkdin
Deel via Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je op de hoogte blijven?

Meld u aan om exclusieve kortingen en speciale aanbiedingen te ontvangen.