Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een geschikte hondenmand?

Waar u op moet letten bij de keuze voor het kopen van een geschikte hondenmand heeft veel te maken met de grootte en leeftijd van de hond, maar ook met de gezondheid. Verder houden sommige honden ervan lekker ingerold te liggen, terwijl anderen lang uitgestrekt willen relaxen. Dit zien we niet alleen bij de jonge hond terug, maar ook bij de oudere hond. De senior heeft vaak last van artrose klachten en zal misschien als puppy graag ingerold gelegen hebben, echter met een stijve rug heeft het dier het er maar moeilijk mee. Bij de keuze van een eigen plekje is het dan ook belangrijk om te kijken of de slaapplaats een zachte of een harde vulling heeft. Ligt een grote hond te hard, dan kunnen er ligplekken met huidirritaties ontstaan. Is de vulling te zacht, dan zakt de hond erin weg en zal hij proberen zijn of haar balans met compenserende bewegingen te herstellen. Dit zal wederom voor de gewrichten niet goed zijn.

Tevens is het materiaal van de hoes niet alleen een esthetische keuze. Het is van belang om te denken vanuit de hond en niet vanuit ons mensen. Een hond met een hele dikke vacht bijvoorbeeld kan het snel warm krijgen en hij of zij kan de jas niet even uit doen zoals wij mensen. Zeker als de hond slaapt kan het dan een slimme keuze zijn om te kiezen voor een kunstlederen hoes voor de mand of mat in plaats van een hoes van stof. Stof houdt meer warmte vast en kunstleer is koeler, mits de mand niet in de zon ligt.

Ook kan allergie bij de hond een rol spelen en dan is kunstleder altijd de betere keuze, omdat er geen allergenen doordringen in het materiaal. Daarnaast is een mand van kunstleer ontzettend makkelijk schoon te houden in tegenstelling tot wasbare stof.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog persoonlijk advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u en uw hond graag verder. Contact: romy@snobbs.nl

Je kan dit artikel delen via:

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via Linkdin
Deel via Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je op de hoogte blijven?

Meld u aan om exclusieve kortingen en speciale aanbiedingen te ontvangen.