Search
Close this search box.

Weimaraner

Jachthond, stoer, energiek, intelligent en gedreven

Algemene korte beschrijving
De Weimaraner is een adellijke, stoere jachthond. Hij heeft zeer veel behoefte aan beweging en aan een taak. Deze honden willen graag werken voor hun baas en je maakt ze dan ook dolgelukkig door ze van alles te leren en vooral dingen samen te ondernemen.

Kenmerken
Ras: Weimaraner
Rasgroep: Voorstaande jachthonden
Land van herkomst: Duitsland
Vachttype: Kortharig of langharig, in alle kleuren grijs, variërend van muisgrijs tot reegrijs
Maten: De schofthoogte ligt bij reuen tussen de 59 en 70 cm en bij teven tussen de 57 en 65 cm.
Aard: actief, intelligent, waaks en werklustig.
Gezondheid: Vanwege zijn formaat is de Weimaraner iets gevoeliger voor de ontwikkeling van aandoeningen als heupdysplasie en elleboogdysplasie, al komt het niet vaak voor. Ook komen er soms allergieën voor.

Een Weimaraner past bij jou als….
Als je er graag op uit gaat en graag buiten bent, als je het leuk vindt om actief samen met je hond dingen te doen en als je daarnaast ook nog een consequente baas bent die weet om te gaan met een karaktervolle jachthond, dan past een Weimaraner wel bij jou.

Je wilt graag een Weimaranerpup. Wat kun je verwachten?
Als je op zoek bent naar een Weimaranerpup is het goed om eerst contact op te nemen met de rasvereniging. Die kan je helpen aan namen van Weimaranerfokkers die volgens de regels van de rasvereniging fokken. Je kunt ook zelf via internet op zoek gaan naar fokkers, maar dan is het nog steeds verstandig om eerst bij de rasvereniging te informeren waar je zoal op moet letten. De prijs voor een weimaranerpup ligt tussen de 1000 en 1500 euro.

Aan de slag met jouw Weimaraner
Als je eenmaal een Weimaraner(pup) in huis hebt, dan kun je allerlei cursussen gaan doen, zoals jachttraining, gehoorzaamheidstraining of behendigheid. Wat vrijwel iedere Weimaraner leuk zal vinden is apporteren, speuren en zoekspelletjes. Je kunt bijvoorbeeld in huis, maar ook buiten tijdens de wandeling speeltjes verstoppen en die door de hond laten opzoeken. Dit is ook een leuke en veilig manier voor kinderen om met de hond bezig te zijn.

Weimaraner en snObbs
De Weimaraner is een grote en actieve hond. Een spelende Weimaraner zal veel willen rennen, geuren onderzoeken en voorwerpen, zoals een bal willen najagen en apporteren. Zo vindt zijn jachtpassie een uitlaatklep. Bij voldoende uitdaging is de Weimaraner in huis een rustige hond. Slapen doen ze graag languit. De vacht van de langhaar Weimaraner zal bij uitvallen op de grond blijven liggen en in hoekjes verzamelen, de korthaar Weimaraner verliest echter kleine prikhaartjes die zich soms lastig laten verwijderen als ze eenmaal ergens zijn achtergebleven. Als je dus houdt van gemak in onderhoud zijn de kunstlederen manden van snObbs zeer geschikt. Even afnemen met een vochtige doek en klaar!

Verder hebben alle kunslederen manden een stijlvolle uitstraling en zijn de beste keuze voor honden met een overgevoeligheid of allergie. Liever iets warmers? De snObbs manden en kussens van stof zijn voorzien van een afritsbare hoes en wasbaar op 30 graden.

Tekst: Anna van den Berg

SHOP HIER DE BESTE HONDENMAND VOOR EEN WEIMARANER

Je kan dit artikel delen via:

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via Linkdin
Deel via Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je op de hoogte blijven?

Meld u aan om exclusieve kortingen en speciale aanbiedingen te ontvangen.